Turist i Mariager

Vi er sikkert mange, der gerne bruger fridage på at tage rundt og opleve nogle af de mange spændende museer og andre kulturelle tilbud, der findes her i landet, men ofte glemmer man sit lokalområde. Hvornår har du sidst været på det lokale museum?

Derfor har jeg bestemt mig for, at vi i år skal rundt og besøge en lang række af de spændende ting, som vores skønne egn byder på. Drengene er nu så store, at de har rigtig stor fornøjelse af det. Første tur gik til det lokale Saltcenter, der på fantastisk vis fortæller den spændende historie om saltets betydning både for egnen og for mennesker op igennem historien. Det er et super flot museum, hvor de får formidlet det på en måde, der fanger både børn og voksne.

Næste mål er Fyrkat ved Hobro, der er én af Danmarks flotte ringborge fra Vikingetiden. Her kan man virkelig mærke historiens vingesus og fornemme, hvordan livet på borgen må have været for omkring 1000 år siden – en god anledning til en snak om fortid, nutid og fremtid.

Et af de steder jeg endnu ikke selv har fået set er Gasmuseet i Hobro. Det er ikke kæmpestort, men skulle være ganske interessant, så det står også på min liste over ting, vi skal have oplevet i år.

Derudover skal vi også en tur rundt i Mariager med en lokalkendt guide, der kan fortælle alle de spændende historier om byens huse og mennesker. Jeg holder lidt øje med avisen – der plejer at være disse guidede rundture hele sommeren – naturligvis for turister, men vi andre kan helt sikkert også lære nyt om vores egen by.