Træning om vinteren

Danmark er ikke just et sted, hvor det er sjovt at befinde sig ude hele vinteren. Der er oftest gråt, koldt og vådt. Det bliver tidligt mørkt og i det hele taget skal man virkelig tage sig sammen for at forlade den varme stue.

Men omvendt så må jeg også erkende, at jeg simpelthen er nødt til at komme ud og løbe mindst 3 gange om ugen uanset årstiden. Ellers bliver jeg sur og tvær og ikke til at være i stue med – bare spørg min kone!

For mig virker det bedst, hvis jeg kan få det overstået så tidligt på dagen som muligt. Den ene træningstur ligger som regel i weekenden hvor jeg kombinerer det med en tur ned til bageren om morgenen. Så kommer jeg hjem med brød og vi kan samles hele familien til et godt morgenbord. Det er en super hyggelig ting at samles om i en travl familie.

De fleste med halvstore børn kender vist til, at hverdagene med skole, arbejde, fritidsinteresser osv. løber af sted og man knap når at snakke sammen – noget af det råder vi bod på, når vi sidder og har god tid ved morgenbordet i weekenden.

De andre dage forsøger jeg at løbe inden jeg møder på arbejde. Så er det overstået og jeg har fornyet energi til at klare dagens opgaver. Her om vinteren kan det være glat om morgenen og så venter jeg til sidst på eftermiddagen inden jeg får snøret skoene og begiver mig af sted.

Når jeg først er kommet af sted, så er det som regel en fornøjelse og bagefter er det en super skøn fornemmelse.