Er valget let?

2015 er et år, hvor der skal være valg til Folketinget. Der er vist ikke mange, der er i tvivl om, hvor jeg sætter mit kryds henne. Jeg er opflasket med arbejdsbevægelsen og med en far, der i den grad var arbejdsmand og socialdemokrat til fingerspidserne, så mit hjerteblod ligger også her. Jeg er ikke i tvivl om, at vi skal stå sammen og løfte i fælles flok, hvis vi vil opnå at Danmark også fremover skal være en velfungerede suveræn stat i et Europa med mange ligheder og lige så mange forskeligheder.

Hvornår valget kommer, er der ikke mange, der ved, men det bliver jo senest i efteråret 2015, så valgkampen har været skudt i gang længe. Jeg er ikke politisk aktiv, men deltager gerne i nogle af de debatmøder der altid er, når der er valg i sigte.

Selve valgdagen er for mig en festdag, hvor vi vil fejre demokratiet og det danske samfunds styrker. Lige siden mine børn var helt små har de været med ovre og stemme og vi har snakket om, hvad det betød, at man faktisk har mulighed for at stemme og hvor vigtigt det er at overveje, hvor man mener, at ens stemme skal ligge.

Nu er de efterhånden så store, at de også kan være med til at se selve valgaftenen i fjernsynet. Vi køber altid nogle gode kager ved bageren og hygger os med kaffe og kage denne aften, mens resultaterne begynder at strømme ind. For os er det vigtigt, at opdrage vores børn til, at det er vigtigt, at deltage i de demokratiske processer og forstå vigtigheden af at vokse op i et demokratisk land.